Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

To τέλος της λογικής vol1

Η προσπάθεια μου να βρω πρόλογο για τον παραλογισμό, έμεινε άκαρπη. Έτσι θα μπω απευθείας στο θέμα.

Θέλω κάποιος να μου πει τη λογική με την οποία έκαναν πορεία οι Μουσουλμάνοι στην Αθήνα. Επίσης θέλω κάποιος να μου πει τη λογική με την οποία η αριστερά στήριξε το όλο εγχείρημα.

Πραγματικά μιλάμε για το τέλος της λογικής.

Κι εξηγώ:

Η Ελλάδα έχει ανεξιθρησκεία. Μπορεί να κρατάμε τον παραλογισμό της επίσημης θρησκείας, αλλά είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα του καθένα να πιστεύει ότι θέλει. Και να σέβεται και το δικαίωμα των άλλων να κάνουν το ίδιο φυσικά.

Επίσης στην Ελλάδα, όλα μας στραβά, αλλά από το 74 και μετά δεν έχουμε λογοκρίνει τίποτα. Μπορεί να μην πάνε όλα καλά, το αντίθετο, αλλά ακόμα ο καθένας έχει δικαίωμα να πει και να γράψει και να τραγουδήσει ό,τι θέλει.

Άρα, οι μουσουλμάνοι έχουν δικαίωμα να πιστεύουν στον Αλλάχ και να προσεύχονται και να κυκλοφορούν με τη μαντήλα τους, αν έτσι νοιώθουν σωστό. Κανείς δε μπορεί να τους το απαγορέψει. Δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν πορεία και να κλείνουν το κέντρο για να διαμαρτυρηθούν για μια ταινία που μπορεί μεν να θίγει τη θρησκεία τους, αλλά αφενός δεν γυρίστηκε στην Ελλάδα, αφετέρου κι εδώ να είχε γυριστεί, με ποιο δικαίωμα ζητάνε την επιβολή λογοκρισίας σε μια χώρα που ποτέ δεν την επέβαλλε;

Κι έχει και συνέχεια ο παραλογισμός.

Επειδή φαίνεται πώς έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, και σαν Έλληνες αλλά δυστυχώς και σαν αριστεροί, θυμίζω πώς όταν οι Χριστιανοί έκαιγαν τα βιβλία του Ανδρουλάκη και διαδήλωναν για τις ταυτότητες, στεκόμασταν στη γωνία και αστειευόμασταν και σχολιάζαμε τη γελοιότητα του πράγματος. Και πολύ καλά κάναμε. Τι έγινε τώρα; Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, απλά αυτοί που το κάνουν τους θεωρούμε κατατρεγμένους. Αυτό από πότε αποτέλεσε δικαιολογία για τη βλακεία;

Οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι πράγματι κατετρεγμένοι. Και πολύ σωστά στεκόμαστε δίπλα τους και είμαστε αλληλέγγυοι ως προς αυτούς. Δε σημαίνει όμως ότι πρέπει άκριτα να στηρίξουμε ότι κάνουν. Ειδικά όταν αυτό που κάνουν είναι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή δικαίου. Δεν είναι λογικό. Όταν έφυγαν από το μουσουλμανικό κόσμο, ήξεραν που θα έρθουν. Δε νομίζω να διαφημίζεται πουθενά η Ελλάδα σα μουσουλμανικό κράτος. 

Το παράλογο είναι παράλογο. Αν δε μπορούμε να το ξεχωρίσουμε και να το στηλιτεύσουμε ως τέτοιο, είμαστε κι εμείς παράλογοι. Και κυρίως δίνουμε όπλα να το πουν και κάποιοι άλλοι αυτό για εμάς. (Τα ευκόλως εννοούμενα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου